High-impact interventies vormen de kern van de interventieprogramma’s van ECo-i. In deze programma’s leren organisaties samen met hun mensen op eigen kracht veranderingen vorm te geven – nu en in de toekomst.
In tegenstelling tot het welbekende klassieke interventierepertoire, leert ECo-i hen interventies toe te passen die met recht ‘high-impact’ heten.

Klassieke interventies
Organisatieverandering werkt bij de gratie van de ingezette interventies. Waar weerstanden en impasses ontstaan, blijken klassieke interventies echter averechts te werken. Onbedoeld voedt hun appèl op de rede de strijd tussen betrokkenen om het “eigen gelijk”.

High-impact interventies
High-impact interventies zoals ECo-i die toepast onderscheiden zich, doordat ze juist voorbij gaan aan die strijd. In plaats daarvan maken ze gebruik van Enacted Reality: ze richten zich rechtstreeks op de beelden, belangen en belevingen die eronder liggen. Ze roepen onwillekeurig herkenning én erkenning op bij betrokkenen – van het eigen én elkaars perspectief.

De bewustwording dat die perspectieven elkaar niet tegenspreken maar aanvullen, verbindt betrokkenen vervolgens in een verlangen naar gezamenlijke actie.

Gegarandeerd resultaat
Een kundig uitgevoerde high-impact interventie transformeert in uw verandertraject weerstanden en impasses zo tot veranderenergie.
Daarmee realiseert u:

  • succesvolle verandering – beter, sneller en makkelijker dan u ooit voor mogelijk hield;
  • echte samen-werking en persoonlijk leiderschap bij alle betrokkenen;
  • de basis voor een innovatieve verandercultuur, die op eigen kracht nieuwe successen creëert.

Als evidence-based technieken bedienen high-impact interventies zich niet van magie. Hun werking schuilt in beproefde en goed gedocumenteerde neuropsychologische principes.
ECo-i garandeert dan ook resultaat van zijn interventieprogramma’s.

Werking
Sommige van de werkzame principes in high-impact interventies, zoals “suspension of disbelief” en competitiedrang, zijn al eeuwen bekend. Andere (o.a. neuronisch spiegelbeleven en “theory of mind”) zijn vrij recentelijk ontdekt.
Ook van deze laatste kent de toepassing echter een lange traditie in de wereld van spel, improvisatie en theater. Elementen van veel high-impact interventies zijn zelfs rechtstreeks aan deze disciplines ontleend.
Theaterinterventies” is dan ook een gangbare benaming geworden voor high-impact interventies.

Bekijk het overzicht van high-impact interventies, doe de gratis online quickscan of lees meer over het boek.

Omslag Theaterinterventies 3D_crop_close

 Overzicht high-impact interventies

Boek

Gratis online quickscan