Louise Arnold Bik

 

Gedragswetenschapper en Master of Business Administration Louise ArnoldBik begeleidt sinds 1990 uiteenlopende organisaties, teams en individuen in hun verander- en ontwikkelprocessen, als sparringpartner, trainer of facilitator. Als executive coach geeft ze support aan persoonlijke verandering en leiderschap.
Lichthartigheid, diepgang, systematiek en scherpte kenmerken Louise’s werkwijze. Ze levert in nationale en internationale netwerken een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de systeembenadering, waarvan ze één van de pioniers is. Louise maakte een onderwijsprogramma in veranderkunde voor de Hogeschool Amsterdam en werkt regelmatig als veranderkundig docent en gasttrainer voor instituten als Nyenrode, Twynstra Gudde, USBO en LTP. Louise is bij ECo-i tevens medebestuurder van de stichting en sinds medio 2013 directie-adviseur verandering en educatie.

Hugo Vos

 

Theatermaker, communicatietrainer, spreker en auteur Hugo Vos is een meester in het creëren van betrokkenheid. Al decennia inspireert en beweegt hij organisaties en individuen vanuit zelfs volstrekte weerstand naar actiegericht enthousiasme.
Hugo geldt als de ongekroonde koning van de ‘large-group intervention’. Ontspannen en met humor weet hij desnoods voor volle fabriekshallen tegelijk ook de meest ingewikkelde en precaire onderwerpen tot leven te wekken. Een gepatenteerde combinatie van kwetsbaarheid, oprechtheid en verfrissende directheid stelt Hugo in staat mensen ter plekke te verleiden tot het experimenteren met nieuw gedrag. Uiteenlopende organisaties heeft Hugo zo al geholpen nieuwe wegen in te slaan; in enkele uren, en met alle betrokkenen tegelijk.

pasfoto andre

 

Theatermaker, conceptontwikkelaar, auteur en spreker André Besseling is de grondlegger bij uitstek van improvisatietheater in Nederland en een belangrijke pionier van het toegepaste theater. Sinds 1987 maakt hij in binnen- en buitenland school met vernieuwende toepassingen van beproefde improvisatietechnieken.
André was het die als eerste improvisatievoorstellingen gebruikte om organisatievraagstukken te verbeelden. Dit leidde tot een lange reeks van interventies bij honderden organisaties, waaronder bekende multinationals, alsmede commitments bij onderwijsinstellingen als Nyenrode. Creativiteit, plezier en resultaat zijn de rode draden in André’s werk. In 1999 schreef hij ‘Theater vanuit het Niets’, dat nog steeds een veelgebruikt standaardwerk is.

Wendela Kloosterman

 

Taal- en letterkundige en expressiekunstenaar Wendela Kloosterman verbindt betrokkenen bij veranderprocessen met vertolkingen van echte ervaringen. Ze begeleidde trajecten over ketensamenwerking en cultuurverandering op nationaal niveau en geeft trainingen in persoonlijk leiderschap voor o.a. de Baak en de Politieacademie.
Wendela’s grote kracht als facilitator, trainer en coach is luisteren en in contact zijn; of het nu is met de eenling die zijn verhaal doet of met vierhonderd man in een zaal. Ze volgde opleidingen in binnen- en buitenland op het gebied van playback-theatre, community-building en voice-dialogue. Op de cruciale momenten in een verandertraject weet ze een veilige sfeer te scheppen en de juiste vragen te stellen. Door oprecht te weerspiegelen wat er leeft schept ze ruimte, waarin als vanzelf inspiratie, verdieping en een gezamenlijk perspectief ontstaan.

Carole Beelen

 

Interactiedeskundige Carole Beelen volgde opleidingen in voice dialogue en werken met dramatechnieken onder leiding van Lex Mulder. Ze heeft ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van groepen in verander- en ontwikkeltrajecten, en is als voormalig jeugdtoptennisser bovendien een meester in het trainen van vaardigheden bij professionals.
Of het nu gaat over het bereiken van een andere mindset, het creëren van draagvlak, het doorvoeren van interne verandering of de versterking van de onderlinge verbinding in een team: Carole is pas tevreden wanneer elke afzonderlijke deelnemer in beweging komt; en met haar onbevangenheid, kordate energie en ongeveinsde monterheid krijgt ze dat ook werkelijk voor elkaar. De veranderenergie die Carole in een groep losmaakt zorgt voor collectieve denk- en daadkracht. De verandering wordt daardoor een succes waarin elk groepslid zijn eigen bijdrage herkent.

Marco Tankink

 

Organisatiepsycholoog en interventiekundige Marco Tankink is gefascineerd door het leer- en veranderrendement van simulaties en speelse interventies. Hij volgde train-de-trainer programma’s bij Robert Fritz rondom visievorming en het creatieproces. Vanaf 1994 begeleidde hij voor onder andere MOC Verandermanagement (Horizon Groep) uiteenlopende organisaties bij visievormings- en veranderingsprocessen.
Marco’s ervaringen zetten hem vanaf 2000 aan tot het experimenteren met speelse interventievormen in verandertrajecten, waarbij hij onder meer gebruik maakt van principes van systeemdynamica. Zijn kracht is het scheppen van integrale leer- en veranderomgevingen, waarin “leuk” en “leerzaam” elkaar versterken. Als facilitator en trainer helpt hij daarmee organisaties van divers pluimage zich nieuwe werkelijkheden eigen te maken.

 

Lees over vormen van high-impact interventies