drs. M. Oostra

 

Verander- en interventiekundige Marck Oostra geldt als één van de pioniers van het gebruik van Enacted Reality en high-impact interventies, waarvoor hij een interactieve verandermethodiek ontwikkelde. Hij gebruikt sinds 1990 deze klasse van interventies om organisaties naar verandersucces te begeleiden. Mede aan de hand van de expertise van de interventie-experts van ECo-i, schreef hij er met zijn co-auteur Paul Devilee een veelbesproken boek over.
Marck studeerde bedrijfskunde, filosofie en geschiedenis aan de RU Groningen en werd aan toneelscholen in binnen- en buitenland opgeleid tot acteur, regisseur en scenarist. Hij is mede-initiatiefnemer en directeur van ECo-i. Als veranderbegeleider, consultant en docent is hij verbonden aan toonaangevende bureaus en instituten.

 

Louise Arnold Bik

 

Gedragswetenschapper en Master of Business Administration Louise ArnoldBik begeleidt sinds 1990 uiteenlopende organisaties, teams en individuen in hun verander- en ontwikkelprocessen, als sparringpartner, trainer of facilitator. Als executive coach geeft ze support aan persoonlijke verandering en leiderschap.
Lichthartigheid, diepgang, systematiek en scherpte kenmerken Louise’s werkwijze. Ze levert in nationale en internationale netwerken een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de systeembenadering, waarvan ze één van de pioniers is. Louise maakte een onderwijsprogramma in veranderkunde voor de Hogeschool Amsterdam en werkt regelmatig als veranderkundig docent en gasttrainer voor instituten als Nyenrode, Twynstra Gudde, USBO en LTP. Louise is bij ECo-i tevens medebestuurder van de stichting en sinds medio 2013 directie-adviseur verandering en educatie.

 

Saskia de Vries

 

Saskia de Vries heeft een achtergrond in economie, logistiek, pedagogiek en drama. Ze maakte als HR-manager en leidinggevende in zeer uiteenlopende teams op verrassende wijze een einde aan worstelingen met werkhouding, samenwerking en communicatie.
Saskia zorgt dat verandersessies naadloos aansluiten op de werkpraktijk van haar opdrachtgevers en deelnemers. Ze heeft snel helder waar hem de kneep zit en waar de talenten zitten om het op te lossen. Zo zorgt ze dat concepten en ideeën hun weg vinden naar de werkpraktijk en andersom.
Levendigheid, humor, respect en scherpte maken haar tot een veelgevraagd trainer en procesbegeleider. Ook als coach en co-manager maakt ze leiderschap effectief, in de grote lijn en op persoonlijk niveau.
Saskia heeft 10 jaar theaterervaring en zet regelmatig theaterinterventies in. Samen met ECo-i-bestuurder Marck Oostra heeft ze de baanbrekende communicatietechniek “Wendbaar Communiceren” ontwikkeld.

 

selfie2

 

Gedragswetenschapper en organisatieantropoloog Steven Snepvangers is gefascineerd door hoe in organisaties de sociale werkelijkheid zijn eigen logica heeft. Subculturen ontwikkelen zich, macht verdeelt zich en onbewuste mentale kaarten en overtuigingen bepalen ons denken en handelen.
Sinds 1999 richt Steven zich dan ook als trainer, organisatieadviseur en veranderkundige op het blootleggen en bespreekbaar maken van verschillende werkelijkheidsbelevingen in de organisatie. Verandering, groei en innovatie worden mogelijk als je naar de onderliggende structuren kijkt, er wat afstand van kan nemen en elkaar opzoekt in ‘hoe kan het wel?’
Steven professionaliseerde zich in psychodramatechnieken, NLP, Breinleren, en is gecertificeerd trainer en facilitator in de Bono creativiteitstechnieken en VOORT creativiteits- en innovatieprocessen. Hij is nauw betrokken bij veranderprocessen in het kader van Het Nieuwe Werken, Het Nieuwe Leren, business-innovatie en productcreatieprocessen.

 

Lees meer over veranderen met high-impact