AGENDA

logo_ivv mini Experience Exchanges

Leiders en veranderaars ontmoeten ervaren vakgenoten in de Experience Exchanges van het Instituut voor Veranderkunde, waarin wij participeren. In exclusieve groepen van maximaal vindt een wezenlijke, verrijkende uitwisseling plaats.

Schrijf je in voor vijf uur lang kennis en inspiratie op hoog niveau!

 

Maak de draai met Enacted Reality! HREendaags Interventies.info-seminar ‘Maak de draai met enacted reality!’

Betrokkenen bij een verandering zetten vaak onbedoeld zichzelf, elkaar en het proces vast. Met enacted reality, het werkzame principe achter high-impact interventies, wordt organisatieverandering van iederéén – en daardoor des te sneller en effectiever.
Leer nu dat zelf mogelijk te maken – op het eendaags Interventies.info-seminar ‘Maak de draai met enacted reality!’.

Binnenkort nieuwe uitvoeringsdata!

 

Accountant aan zetInterventies.info-maatwerksessie ‘Accountant aan zet’

Werkt u in de accountancy? Voelt u verantwoordelijkheid voor een succesvol voortbestaan van uw kantoor, en zet u vraagtekens bij wat daarvoor zoal belangrijk zou zijn?
Met ‘Accountant aan zet‘ vindt u zelf de antwoorden - samen met uw naaste collega’s. In een sessie van drie uur, op maat voor uw kantoor.

Tijd en plaats bepaalt u in overleg met ECo-i.

   

BOEKEN

Omslag Theaterinterventies 3D_crop_close

‘Essentieel businessboek’ volgens ManagementTeam: Theaterinterventies 

De twaalf vormen van high-impact interventies die het Expertisecentrum Organisatie-interventies (ECo-i) thans toepast, staan uitgebreid beschreven in een handig en overzichtelijk boek: Theaterinterventies.
ECo-i-directeur Marck Oostra en zijn co-auteur Paul Devilee schreven het boek, dat verscheen bij uitgeverij Boom Nelissen, mede met hulp van de interventie-experts van ECo-i. Manager & Literatuur (M&L) publiceerde een interview met Marck Oostra naar aanleiding van het verschijnen.
Theaterinterventies werd door Managementboek.nl geselecteerd voor het boekevent “Verandertools” en opgenomen in de prestigieuze reeks Management Summaries. In juli 2013 riep ManagementTeam het uit tot essentieel businessboek.

 

Het Grote Veranderverhalen Boek

‘Celebrate the differences’: Het Grote Veranderverhalen Boek

“Als je een rups probeert te redden bij zijn worsteling om vlinder te worden, gaat hij dood.” Ingrijpen in veranderprocessen kan zeer nodig zijn, maar ook meer kwaad dan goed doen…
Onder redactie van Mariëlle Brink verscheen bij Mijnbestseller B.V. Het Grote Veranderverhalen Boek, een bloemlezing van veranderervaringen van verschillende organisaties: Achmea Academy, Gemeente Haarlemmermeer, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Nederlandse Rode Kruis, Seats2meet, Spirit Jeugdzorg, Stichting Voorschot en work21. Ter herkenning, inspiratie, lering en reflectie; met in de inleiding een bijdrage van ECo-i-directeur Marck Oostra.

 

bevlogenbetogen2De leider een dienaar? 27 Bevlogen betogen over Servant-Leadership

Van steeds meer organisaties wordt niet minder dan een totale transformatie gevraagd. Traditionele leiderschapsconcepten lijken daarvoor niet meer te voldoen.
Bij Chevigny Uitgevers verscheen 27 Bevlogen betogen over Servant-Leadership. In het boek komen jonge, oude, startende en ervaren leiders van naam aan het woord over Dienend-Leiderschap.
ECo-i-directeur Marck Oostra schreef het inleidende hoofdstuk “Leiderschap in verandering: voorbij de patstelling tussen oud en nieuw leiderschap”. De kernvraag die hij beantwoord is welk “huiswerk” vernieuwende leiderschapsconcepten als Servant-Leadership te doen hebben om ook traditionele leidinggevenden te kunnen dienen.

 

9789024402199Ondersteuning voor veranderaars: Het CoachingsinstrumentenBoek
Coaching is een methode voor gedrags- en bewustzijnsverandering – niet voor organisatieverandering. Toch kunnen betrokkenen bij organisatieverandering veel baat hebben bij coaching: het kan hen helpen blokkades in henzelf en anderen te overwinnen en de verbondenheid met de transitie te bestendigen.
ECo-i-bestuurders Louise ArnoldBik en Marck Oostra droegen daarom bij aan Het CoachingsinstrumentenBoek. Dit boek, dat onder redactie van Susan van Ass verscheen bij uitgeverij Boom Nelissen, biedt een compact en bruikbaar overzicht van vijftig zeer effectieve coachingsinstrumenten. Naast praktische handvatten, inspiratie en ideeën geeft het inzicht in de aanpak en het verloop van coachingstrajecten.

ARTIKELEN

 

Interventies.info publiceert met regelmaat blogs en artikelen over verandering en interventie in organisaties. Bovendien kondigt het op deze plaats regelmatig nieuws aan.
Om geïnformeerd te blijven kunt u zich aanmelden voor de gratis nieuwsbrief, die eenmaal per kwartaal verschijnt.

Vanzelfsprekend is Interventies.info ook te vinden op LinkedIn en Facebook. Op LinkedIn bent u bovendien welkom in onze discussiegroep over veranderen zonder weerstand.
Tip: om à la minute op de hoogte te blijven, kunt u Interventies.info volgen op Twitter!

Lees meer over het boek Theaterinterventies
Lees het interview met Marck Oostra in M&L