Harde resultaten met liefde op de werkvloer
Schrik maar niet: dit is geen pleidooi voor een revival van de seventies. Waarom dan ‘liefde op de werkvloer’? Omdat hoogleraar Dirk van Dierendonck uit Rotterdam – de stad van niet lullen maar poetsen! – stelt dat ‘compassionate love’ (compassievolle liefde) een basiskenmerk is van leiderschap. Lees verder…

Zorgen om de zorg: ‘tough facts to swallow’ of ‘great acts to follow’?
Het Nederlandse zorgstelsel werkt niet naar wens. Verwijten daarover tussen betrokken partijen zijn aan de orde van de dag. Begrijpelijk, maar de kans op verandering verkleint daarmee alleen maar.
Het kan anders. Een groeiend aantal uitvoerende organisaties laat zien hoe. Lees verder…

Speel de bal, niet de persoon!
Het is voor zorgteamdeskundige Jan van Baardewijk een bekende én beruchte rem op verandering: teams die menen ‘heel open’ met elkaar te zijn, maar zich uitsluitend over de buitenwacht kritisch durven uiten.
Jan is één van de trekkers van Zorgtransformatie, een door ECo-i geïnitieerd interventieprogramma. Hij legt uit hoe hij teams tot échte openheid brengt. Lees verder…

Anders kijken, zonder oordeel
High-impact interventies kennen vele gezichten. De aan ECo-i verbonden experts hebben dan ook elk hun eigen achtergronden, interesses en specialismen.
Een kennismaking met Wendela Kloosterman, die inzet op verandering van binnenuit. Lees verder…


Zie andere publicaties, nieuws en agenda van ECo-i