High-impact interventies kennen vele gezichten. De aan ECo-i verbonden experts hebben dan ook elk hun eigen achtergronden, interesses en specialismen.
Een kennismaking met Wendela Kloosterman, die inzet op verandering van binnenuit.

Wendela KloostermanErvaringsleren
Interventie-expert Wendela Kloosterman is gefascineerd door wat mensen beweegt. Na verkenningen in filosofie en Spaanse taal- en letterkunde, ging zij uiteindelijk op haar dertigste naar de theaterschool en werd dramadocent. In het theatervak leerde ze de kracht van ervaringsleren kennen.

Divers
Wendela’s CV laat zich lezen als een veelzijdige verkenning van de vele toepassingsmogelijkheden van die kracht. Haar lijst met opdrachtgevers is lang en divers.
Zo werkte ze als trainer annex opleider voor de politie aan cultuurverandering, persoonlijk leiderschap en morele weerbaarheid. In zorg, onderwijs en bedrijfsleven schept ze in verandertrajecten met terugspelen erkenning en verbinding tussen betrokkenen. Daarnaast is Wendela intervisiebegeleider en teamcoach in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid.

Veranderen van binnenuit
Diversiteit kenmerkt ook haar interventie-repertoire, dat bijvoorbeeld ook Voice Dialogue omvat. Toch is er een duidelijke rode draad in al haar werk: Wendela zet altijd in op verandering van binnenuit.
Anders kijken, zonder oordeel. Op zoek naar een ervaring voor een hele groep. Een ervaring waardoor een nieuw bewustzijn ontstaat van wat er bij individuele betrokkenen, in de groep en in de organisatie gebeurt.
Het is die aanpak die haar, als één van de aangesloten interventie-experts, verbindt met ECo-i.

Dit artikel is verschenen in de ECo-i-nieuwsbrief van juni 2014.