Enactment, het werkzame principe in high-impact interventies, is in de werelden van spel, improvisatie en theater al lang bekend. Veel elementen in high-impact interventies zijn dan ook aan deze disciplines ontleend, waardoor ‘theaterinterventies’ een gangbare benaming voor high-impact interventies is geworden.

Omslag 150 breedTheaterinterventies  - 12 technieken voor veranderen zonder weerstand

Marck Oostra en Paul Devilee
Uitgeverij Boom Nelissen, Amsterdam
ISBN 9789024401925
Paperback & gratis e-book
192 blz.
1e druk, 2012
€ 25,50

Theaterinterventies is tevens de titel van een handig en overzichtelijk boek, waarin de twaalf vormen van high-impact interventies die ECo-i thans toepast uitgebreid staan beschreven. Mede op basis van bijdragen van de interventie-experts van ECo-i, maakten directeur programmaontwikkeling Marck Oostra en zijn co-auteur Paul Devilee een handzame must-read voor elke organisatieveranderaar.
Aan de hand van ‘s werelds best gevalideerde verandermodel ADKAR en de interventiecyclus Duiden-Delen-Doen, geeft het boek de lezer tevens inzicht in de werking van interactieve verandering en de verschillende high-impact interventies.

Binnen enkele weken na verschijnen stond ‘Theaterinterventies’ al hoog in de top 100 van Managementboek.nl. Het werd geselecteerd voor de Managementboek-seminars ‘Verandertools’, ‘Buitengewoon Veranderen’ en ‘Veranderkracht’, waaraan Marck Oostra, Louise Arnold Bik en Saskia de Vries sindsdien bijdragen hebben geleverd.
In juni 2013 werd Theaterinterventies bovendien opgenomen in de prestigieuze reeks Management Summaries. Het tijdschrift ManagementTeam riep ‘Theaterinterventies’ in dat jaar uit tot essentieel businessboek.

Een greep uit de reacties:
‘Great!!’
‘Chapeau!!’
‘Mooi overzicht met concrete handvatten.’
‘Fantastisch… Waarom is dit er nú pas!?’
‘Wat een overzichtelijk, gemakkelijk leesbaar boek!’
‘Een aanwinst voor de veranderkunde en een bruikbaar handvat voor organisatieveranderaars. Het is helder geschreven, overzichtelijk en het getuigt van doorleefde kennis van het onderwerp. De structuur is duidelijk en logisch. Ik vind het een complete samenvatting van wat theater nu en in de toekomst kan betekenen voor veranderingen.’

U kunt ‘Theaterinterventies’ hier bestellen. Let op: u krijgt het gratis wanneer u een adviesbezoek aanvraagt!

Theaterinterventies‘ is een creatieve toolkit voor interactieve veranderaars. Het brengt de twaalf krachtigste en meest gebruikte high-impact interventies in beeld: bewuste en zeer effectieve ingrepen om een proces van organisatieverandering verder te helpen. De kracht van theaterinterventies is dat ze daarbij op een unieke manier weerstand onder de betrokkenen omzetten in veranderenergie.

‘Theaterinterventies’ helpt de lezer in elke situatie de best passende interventie te kiezen. Het boek geeft antwoord op vragen als:

  • Welke theaterinterventies zijn er?
  • Hoe werken ze en wat doen ze?
  • Wanneer kan ik welke theaterinterventie inzetten?

‘Theaterinterventies’ is geschreven voor organisatieprofessionals met een verantwoordelijkheid voor verandertrajecten: bestuurders, (interim-)managers, consultants, HRM’ers, facilitators en trainers. Het is daarnaast een aanrader voor bedrijfsgerichte theatermakers.

Verander- en interventiekundige Marck Oostra is een pionier van theaterinterventies, oprichter van Interactief Veranderen en directeur programmaontwikkeling van het Expertisecentrum Organisatie-interventies (ECo-i).
Theaterwetenschapper Paul Devilee schreef boeken en artikelen over de inzet van acteurs in leerprocessen. Hij geeft leiding aan een acteursbureau.

‘Bijzonder en effectief boek over high-impact interventies in organisaties… Sterk werk!’ – Prof. Dr. Roger Th.A.J. Leenders, veranderkundig hoogleraar

‘De auteurs zijn erin geslaagd een toegankelijk en praktisch boek te maken voor iedereen die actief aan het werk is in veranderingsprocessen.’ – Dr. Wouter ten Have, veranderkundig auteur en docent

Bestel het boek
Veranderen zonder weerstand